Cea mai buna metoda anti-SPAM

In Toti oamenii presedintelui, un personaj spune “follow the money”. E simplu, genial si se poate aplica cam peste tot. Inclusiv pentru a combate SPAM-ul.

3 universitati au colaborat intr-un proiect care a analizat mesaje SPAM. Dupa au fost procesate cca. 1 miliard (!) de link-uri, destinatia finala s-a limitat la numai 45 de sisteme comerciale de afiliere. Pentru a stabili traseul banilor, cercetatorii au efectuat 120 de achizitii: din acestea, 76 de plati au fost autorizate de procesatorii de carduri de credit, iar in final 56 de plati s-au incheiat cu succes. In 49 din cazuri, produsul cumparat a fost livrat.

Surpriza a venit in momentul in care s-au localizat bancile implicate in tranzactii: 95% din operatiuni s-au facut prin intermediul a numai 3 banci – una din Azerbaijan, una din Caraibe si una din Letonia.

SPAM-ul exista pentru ca are motivatie financiara. Motivatia nu poate fi eliminata, dar – cunoscand bancile care se preteaza ca intermediari – se pare ca e destul de usor sa le ingrunezi accesul spammer-ilor la bani, intr-atat incat sa renunte.

Mai multe, in articolul ArsTechnica.

 

This entry was posted in Tehnologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>