Cum se fac afacerile

Cu 3-4 ani in urma, am cumparat din State (de pe Amazon) un SwissTool facut de VictorInox. De livrare s-a ocupat nasu’. Scula e minunata si a prestat fara reprosuri in toate aventurile departe de casa. Sau… aproape fara reprosuri.

Fata de un briceag elvetian normal, nu are tirbuson. Tribusonul se ofera doar impreuna cu modelul superior SwissTool Plus sau se poate cumpara separat (ca anexa la instrument), daca ai de unde. Iar aici m-am blocat: magazinele de suveniruri de la noi nu vand accesorii iar magazinele online nu livreaza in Romania.

De Paste am fost la Baile Govora si am avut nevoie de tirbuson. Pentru a nu stiu cata oara am recurs la solutia impingerii dopului in sticla dar de data asta s-a umplut paharul. Intors acasa, am trimis un email la VictorInox cu rugamintea sa-mi indice un magazin online care vinde accesorii si livreaza in Romania. Dupa 4-5 zile (cu un weekend la mijloc), m-a contactat AG Comexim s.r.l. cu invitatia de a trece pe la ei sa ridic tirbusonul. Exact asa, sa-l ridic, fara sa ma coste un sfant.

Povestea asta mi-a adus aminte ca in urma cu 5-6 ani, tot nasu’ mi-a adus din USofA un stick USB de la SanDisk, cumparat de mine de pe Amazon. Nu a costat chiar putin, insa pe vremea aia, in Romania, pretul pentru o astfel de jucarie era suficient de umflat incat sa risc o achizitie fara garantie.

Dupa putin timp, stickul a murit. Nu aveam altceva de facut decat sa ma rog de SanDisk si, mai mult din frustrare decat dintr-o speranta reala ca voi reusi ceva, le-am scris si le-am spus povestea. Le-am spus ca nu am chitanta, tot ce stiam era ca achizitia s-a facut de pe Amazon US intr-o anumita perioada.

Dupa cateva zile am primit un mail prin care mi se zicea sa ma duc in Pipera la o anumita adresa, plus cateva numere de telefon. Am sunat, m-am programat, m-a dus, m-am intalnit cu un nene imbracat la costum, i-am dat stickul defect iar el mi-a dat un stick nou (sigilat). Fara testari, fara buletin, fara declaratie pe propria raspundere. Doar buna ziua, poftiti stick-ul si la revedere. Am fost fericit toata ziua si ceva timp dupa aia. Stick-ul inca merge.

This entry was posted in Banalitati. Bookmark the permalink.

3 Responses to Cum se fac afacerile

 1. Mihai says:

  Am “patit-o” si eu. Ce e drept, nu locuiam in Romania la acea vreme, dar ca roman, tot am ramas cu gura cascata. Cumparasem un router wireless (Belkin) care avea o oarece problema: nu puteam sa pun parola pe wireless. Pur si simplu nu vroia. Astfel incat sigura metoda de a rezolva oarecum securitatea era filtrarea pe mac. Asa ca le-am scris pe e-mail, si dupa cateva e-mailuri (timp de 2 zile) in care am incercat cu un tehnic de la ei sa upgradam firmware-ul si alte balarii, au decretat: nu e nimic, va trimitem altul. Cum adica imi trimiteti altul, am intrebat? Nu vreau sa cumpar altul am replicat, am dat banii pe asta, vreau sa mearga. Iti imaginezi ca mi-au trimis varianta superioara modelului meu, in 2 zile (din UK) free of charge. Am ramas mut.

 2. sandman says:

  Crede-ma, in RO n-ai sa vezi asa ceva. Ti se ofera garantia la masina, care nu e chiar ieftina, si cind te duci la ei iti spun ca defectul ala nu e acoperit de garantie si te dau pe usa afara.

  • cip says:

   Tocmai, ca in Romania s-a intamplat asta. Desigur, a fost nevoie de un impuls venit din afara, dar obiceiurile bune se invata, nu te nasti cu ele :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>