Produse de calitate de la Microsoft (cont.)

Stirea ca smartphone-urile cu WP7 genereaza trafic inutil de date a facut oarecare senzatie. Desi e normal sa te astepti la bug-uri cand e vorba de produsele MS, de data asta era ceva special, care lovea inclusiv in buzunarul utilizatorilor.

Microsoft a analizat situatia si a stabilit cateva lucruri:

  • nu e vina companiei, ci a unei componente facute de un terţ; MS a contactat responsabilul si va rezolva impreuna cu acesta problema (blah, blah…); utilizatorii WP7 au identificat vinovatul ca fiind aplicatia Yahoo Mail, lucru care însă nu a fost confirmat de MS.
  • traficul de date se deruleaza prin conexiunea 3G in defavoarea WiFi (chiar atunci cand aceasta din urma este disponibila) datorita mecanismului de power-saving: telefonul dezactiveaza conexiunea WiFi atunci cand ecranul este oprit (lucrul acesta se intampla atat la iPhone cat si la telefoanele Android); in aceste conditii, daca telefonul transfera date, o va face prin conexiunea 3G
  • utilizatorii WP7 afectati de bug sunt in numar mic (mda…)

Desigur, MS nu a spus nimic referitor la modul in care-si testeaza produsele inainte de lansare sau daca ii va despagubi pe cei care s-au ars financiar.

sursa

This entry was posted in Opinii and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>