Fast food – Cartofi cu smantana

Necesar: 2-3 cartofi de dimensiuni medii, patrunjel (proaspat sau uscat), un cubulet de unt, usturoi deshidratat (se gaseste la hypermarket-uri), smantana, sare, boia dulce, vas yena cu capac, cuptor cu microunde.

In vasul yena se pun cartofii, taiati felii. Se adauga, eventual, putina apa (cel mult jumatate de ceasca de cafea). Se acopera vasul si se baga la microunde – 800W, 5 minute.
Cat se “fierb” cartofii, se pun la indemana usturoiul deshidratat, patrunjelul, untul si smantana.
Odata cartofii fierti, se scurge apa care s-a strans, se pune usturoiul, se ung cartofii cu unt, se presara verdeata, se pune sare dupa gust, se presara boia.
Se serveste cu smantana.

Chestii utile:
1. cand scoateti cartofii din microunde, ridicati intai capacul si lasati sa se duca aburul: scapati de grija arsurilor. Been there…
2. cel mai simplu mod de a scurge apa e sa tineti vasul yena si capacul impreuna si sa varsati apa in chiuveta prin spatiul dintre vas si capac. Nu uitati de punctul 1!
3. dupa ce s-au fiert cartofii, cel mai simplu mod de a unge cartofii cu unt este sa puneti bucatele de unt in vas, sa puneti capacul si sa zagaltaiti continutul; cartofii fierbinti vor topi untul iar zagaltaiala va intinde untul topit pe cartofi

This entry was posted in Casnice. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>